18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI

Türk milletinin tarihinde altın harflerle yazılmış bir destan olan  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyoruz.  18 Mart 1915'te başlayan bu destansı savaş, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde dönüm noktası oldu.Birinci Dünya Harbi daha ilk yılını doldurmadan kazanılan bu deniz zaferi ve bu zaferi izleyen kara muharebelerinde Türk ordusunun sağladığı üstün başarı, harbin akışını ve sonucunu etkilemiş, yerli ve yabancı bütün askeri tarihçilerin hâlâ üzerinde önemle durdukları bir konu olmuştur. 19. Tümen Komutanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal Atatürk, o tarihi,"Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelecek" sözünü işte burada söyledi. Çanakkale geçilemedi.

Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini  silinmemek üzere yazdırmıştır.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta  Gazi  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Okulumuzda da Çanakkale Zaferi  çeşitli etkinliklerle anıldı. Etkinlikleri hazırlayan öğretmenimiz Neslihan Karayılan, emeği geçen diğer öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

HANİFİ ÇİRKİN

OKUL MÜDÜRÜ